Vacanța în timpul sarcinii

Ce trebuie să știe o viitoare mamă despre vacanța în timpul sarcinii

Vacanța poate fi o modalitate excelentă pentru o viitoare mamă de a se relaxa și a se bucura de timp de calitate cu partenerul sau familia înainte de sosirea bebelușului. Iată câteva sfaturi pentru femeile însărcinate care se gândesc la o călătorie.

Vacanța în timpul sarcinii, sfaturi utile

Vacanțele aduc numeroase beneficii pentru viitoarele mămici, fiind ocazii perfecte pentru relaxare și odihnă. Cu toate acestea, este important să fie planificate cu atenție, pentru o călătorie sigură și plăcută.

Înainte de a planifica orice călătorie, este esențial să discutați cu medicul. Acesta poate oferi sfaturi personalizate în funcție de starea de sănătate și de progresul sarcinii.

Înainte de a planifica orice călătorie, este esențial să discutați cu medicul
Înainte de a planifica orice călătorie, este esențial să discutați cu medicul – Imagine generată de IA/DALE-E

Atunci când ești însărcinată, ar trebui să alegi destinații care oferă acces ușor la servicii medicale de calitate. Evită locurile unde există riscuri mari de boli infecțioase sau condiții extreme de mediu.

Mai mult decât atât, femeile însărcinate trebuie să facă o asigurare de călătorie, în caz că apar urgențe medicale sau alte probleme neașteptate.

Citește și: Exerciții fizice recomandate în sarcină

Când este indicat să călătorească o femeie însărcinată

Potrivit specialiștilor, cel mai sigur interval pentru a călători este, de obicei, al doilea trimestru (săptămânile 14-28). În această perioadă, grețurile matinale au, de obicei, trecut și riscul de complicații este mai mic.

De asemenea, al doilea trimestru este adesea considerat cel mai sigur moment pentru a călători în timpul sarcinii, deoarece riscul de avort spontan și de complicații este mai mic.

Majoritatea companiilor aeriene permit femeilor gravide să călătorească până la 36 de săptămâni de sarcină, dar este recomandat să verificați politicile specifice ale companiei. Luați în considerare folosirea ciorapilor de compresie și hidratarea adecvată pentru a preveni tromboza venoasă profundă.

În cazul în care viitoarea mămică va pleca în vacanță cu mașina, pauzele dese sunt esențiale, pentru relaxare și pentru evitarea umflării picioarelor.

Sfaturi pentru o vacanță perfectă, în timpul sarcinii

Iată ce ar trebui să faci, dacă te gândești să mergi într-o vacanță, în perioada sarcinii:

  • Pune în bagaj haine confortabile, încălțăminte adecvată și protecție solară.
  • Nu uita de medicamentele prenatale și de alte consumabile esențiale.
  • Bea multă apă și evită băuturile alcoolice și cu cofeină.
  • Alege mesele sănătoase și evită alimentele care ar putea provoca toxiinfecții alimentare.
  • Evită activitățile obositoare sau stresante.
  • Contactează imediat medicul dacă apar sângerări vaginale, dureri abdominale sau alte simptome îngrijorătoare.
  • Fii atentă la semnele de travaliu prematur.
Vacanța în timpul sarcinii 2
Pune în bagaj haine confortabile, încălțăminte adecvată și protecție solară

Rețineți că fiecare sarcină este diferită, așa că este important să discutați cu medicul înainte da pleca la drum. Călătoria în timpul sarcinii poate fi o experiență plăcută și memorabilă. Cu o planificare atentă și luând anumite precauții, vă puteți asigura o călătorie sigură și sănătoasă.