Una dintre cele mai mari curiozități ale părinților este legată despre genul bebelușului. Iată care sunt cele mai cunoscute mituri românești, care indică dacă va fi băiat sau fată!

Cum poți afla dacă bebelușul tău va fi fată sau băiat

Determinarea genului bebelușului este o curiozitate care a fascinat oamenii de secole. Înainte de apariția tehnologiilor moderne, oamenii s-au bazat pe observații și superstiții pentru a încerca să ghicească dacă nou-născutul va fi băiat sau fată.

Aceste mituri, transmise din generație în generație, sunt încă prezente și astăzi, oferind o doză de farmec și nostalgie perioadei de sarcină. Iată care sunt cele mai cunoscute tehnici tradiționale de a afla ce va fi bebelușul!

Forma burticii de gravidă: Se spune că dacă burta este rotundă și mare, este fată, iar dacă este ascuțită și mică, este băiat.

Pofta de mâncare: Se spune că dacă mama are poftă de dulce, va avea o fată, iar dacă preferă alimente sărate sau acre, va avea un băiat.

Bătăile inimii bebelușului: Unele persoane cred că dacă bătăile inimii sunt mai rapide (peste 140 de bătăi pe minut), este fată, iar dacă sunt mai lente, este băiat.

Calendarul chinezesc al concepției: Un calendar vechi chinezesc care folosește vârsta mamei și luna concepției pentru a prezice genul copilului.

Testul cu inelul: Suspendarea unui inel deasupra burții mamei cu un fir de ață. Se crede că dacă inelul se mișcă în cerc, va fi fată, iar dacă se mișcă înainte și înapoi, va fi băiat.

Testul cu o cană: Un membru al familiei pune o cană în fața viitoarei mămici. Se spune că dacă o prinde cu toată mâna va avea o fată, iar dacă o apucă de toartă va avea un băiat.

Cum poți afla dacă bebelușul va fi fată sau băiat - Imagine generată de IA/DALE-E
Cum poți afla dacă bebelușul va fi fată sau băiat – Imagine generată de IA/DALE-E

Citește și: Ce este testul Panorama? Aflați totul despre această procedură

Alte mituri cunoscute

Poziția bebelușului: Se crede că bebelușii care se mișcă mai mult în partea stângă a abdomenului mamei vor fi fete, iar cei care se mișcă mai mult în partea dreaptă vor fi băieți.

Gusturile alimentare: Se spune că poftele de dulciuri indică o fată, în timp ce poftele de alimente sărate indică un băiat.

Aspectul pielii: Se crede că o piele mai uscată și mai palidă a mamei indică o fată, în timp ce o piele mai grasă și mai bronzată indică un băiat.

Linia neagră de pe burtica mamei: Se spune că o linie neagră mai subțire și mai scurtă pe burtă indică o fată, în timp ce o linie mai groasă și mai lungă indică un băiat.

Testul cu usturoiul: Conform acestui mit, dacă mama mănâncă usturoi și mirosul se păstrează pe pielea ei, va avea un băiat. Dacă mirosul dispare repede, va avea o fată.

Forma feței mamei: Se spune că dacă fața mamei devine mai rotundă și plină, bebelușul e fată. Dacă nu există schimbări semnificative, va avea un băiat.

Greața matinală: Unii cred că grețurile matinale severe indică o fată, în timp ce grețurile ușoare sau inexistente indică un băiat.

Mâinile mamei: Dacă mâinile mamei sunt mai uscate decât de obicei, se crede că va avea un băiat. Dacă sunt mai moi, se crede că va avea o fată.