A prepara pizza de casă împreună cu copilul tău este o experiență culinară minunată și o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate în familie. Nu doar că veți crea o masă delicioasă, dar veți stimula și imaginația celui mic.

Rețete de pizza pentru copii

1. Pizza Margherita clasică

Ingrediente:

  • 300g făină
  • 7g drojdie uscată
  • 180ml apă călduță
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 400g roșii cherry sau roșii decojite și mărunțite
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • Mozzarella
  • 1 lingură busuioc proaspăt tocat
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  • Într-un bol, amestecați drojdia, zahărul și apa călduță. Lăsați timp de 10 minute până când se activează drojdia.
  • Amestecați făina, sarea și uleiul de măsline. Adăugați amestecul de drojdie și frământați aluatul timp de 5-7 minute, până devine nelipicios.
  • Acoperiți bolul cu un prosop umed și lăsați aluatul să crească într-un loc cald, ferit de curenți de aer, timp de aproximativ 1 oră sau până își dublează volumul.
  • Într-o tigaie, încălziți puțin ulei de măsline. Adăugați usturoiul și căliți ușor. Apoi, adăugați roșiile și condimentați cu sare și piper.
  • Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, până ce sosul se îngroașă. Adăugați busuiocul tocat la final.
  • Întindeți aluatul într-o formă rotundă sau pătrată, pe o foaie de hârtie de copt.
  • Ungeți aluatul cu sos de roșii, apoi adăugați mozzarella rasă și busuioc proaspăt.
  • Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 10-12 minute, sau până când crustă este aurie și brânza este topită.

Citește și: Cinci rețete de toamnă pentru copii: Preparare pas cu pas

Pizza de casă
Pizza de casă pentru copii. Imagine generată de Copilot

2. Pizza de casă cu legume colorate

Ingrediente:

  • 300g făină
  • 7g drojdie uscată
  • 180ml apă călduță
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Mozzarella
  • 400g roșii cherry sau roșii decojite și mărunțite
  • Ardei gras roșu, galben și verde, tăiat cubulețe
  • Ciuperci tăiate felii
  • Măsline negre, tăiate felii
  • Porumb.

Mod de preparare:

  • Într-un bol, amestecați drojdia, zahărul și apa călduță. Lăsați timp de 10 minute până când se activează drojdia.
  • Într-un alt bol, amestecați făina, sarea și uleiul de măsline. Adăugați amestecul de drojdie și frământați aluatul timp de 5-7 minute, până devine nelipicios.
  • Acoperiți bolul cu un prosop umed și lăsați aluatul să crească într-un loc cald, ferit de curenți de aer, timp de aproximativ 1 oră sau până își dublează volumul.
  • Întindeți aluatul într-o formă rotundă sau pătrată, pe o foaie de hârtie de copt.
  • Ungeți aluatul cu sos de roșii, apoi adăugați mozzarella și legumele.
  • Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 10-12 minute, sau până când crustă este aurie și brânza este topită.

Citește și: Rețetă tradițională de plăcintă cu dovleac: Gust autentic de toamnă

3. Pizza cu ton și măsline

Ingrediente:

  • Aluat de pizza
  • Sos de roșii
  • Ton în ulei sau în suc propriu, scurs
  • Măsline negre, feliate
  • Ceapă roșie, tocată mărunt
  • Mozzarella rasă.

Mod de preparare:

  • Pregătește blatul de pizza ca la rețeta anterioară.
  • Adaugă tonul mărunțit, măslinele și ceapa.
  • Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 10-12 minute, sau până când crustă este aurie și brânza este topită.

Citește și: Consumul alimentelor expirate: Ce riscuri implică și cum să te protejezi

4. Pizza de casă cu piept de pui

Ingrediente:

  • 300g făină
  • 7g drojdie uscată
  • 180ml apă călduță
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei gras (culoarea preferată)
  • 100g mozzarella
  • Sos de roșii
  • Oregano uscat
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

  • Într-un bol, amestecați drojdia, zahărul și apa călduță. Lăsați timp de 10 minute până când se activează drojdia.
  • Amestecați făina, sarea și uleiul de măsline. Adăugați amestecul de drojdie și frământați aluatul timp de 5-7 minute, până devine nelipicios.
  • Acoperiți bolul cu un prosop umed și lăsați aluatul să crească într-un loc cald, ferit de curenți de aer, timp de aproximativ 1 oră sau până își dublează volumul.
  • Într-o tigaie încinsă, gătiți pieptul de pui tăiat cubulețe până devine auriu și fraged. Condimentați cu sare și piper.
  • Tăiați ceapa și ardeiul în cubulețe mici.
  • Întindeți aluatul într-o formă rotundă, pe o tavă de copt unsă cu puțin ulei.
  • Adăugați pieptul de pui, ceapa și ardeiul.
  • Presărați mozzarella rasă și oregano uscat.
  • Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 15 – 20 de minute, sau până când crustă este aurie și brânza este topită.