A prepara pizza de casă împreună cu copilul tău este o experiență culinară minunată și o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate în familie. Nu doar că veți crea o masă delicioasă, dar veți stimula și imaginația celui mic.
Rețete de pizza pentru copii
1. Pizza Margherita clasică
Ingrediente:
- 300g făină
- 7g drojdie uscată
- 180ml apă călduță
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 2 linguri ulei de măsline
- 400g roșii cherry sau roșii decojite și mărunțite
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- Mozzarella
- 1 lingură busuioc proaspăt tocat
- Sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Într-un bol, amestecați drojdia, zahărul și apa călduță. Lăsați timp de 10 minute până când se activează drojdia.
- Amestecați făina, sarea și uleiul de măsline. Adăugați amestecul de drojdie și frământați aluatul timp de 5-7 minute, până devine nelipicios.
- Acoperiți bolul cu un prosop umed și lăsați aluatul să crească într-un loc cald, ferit de curenți de aer, timp de aproximativ 1 oră sau până își dublează volumul.
- Într-o tigaie, încălziți puțin ulei de măsline. Adăugați usturoiul și căliți ușor. Apoi, adăugați roșiile și condimentați cu sare și piper.
- Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, până ce sosul se îngroașă. Adăugați busuiocul tocat la final.
- Întindeți aluatul într-o formă rotundă sau pătrată, pe o foaie de hârtie de copt.
- Ungeți aluatul cu sos de roșii, apoi adăugați mozzarella rasă și busuioc proaspăt.
- Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 10-12 minute, sau până când crustă este aurie și brânza este topită.
Citește și: Cinci rețete de toamnă pentru copii: Preparare pas cu pas
2. Pizza de casă cu legume colorate
Ingrediente:
- 300g făină
- 7g drojdie uscată
- 180ml apă călduță
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 2 linguri ulei de măsline
- Mozzarella
- 400g roșii cherry sau roșii decojite și mărunțite
- Ardei gras roșu, galben și verde, tăiat cubulețe
- Ciuperci tăiate felii
- Măsline negre, tăiate felii
- Porumb.
Mod de preparare:
- Într-un bol, amestecați drojdia, zahărul și apa călduță. Lăsați timp de 10 minute până când se activează drojdia.
- Într-un alt bol, amestecați făina, sarea și uleiul de măsline. Adăugați amestecul de drojdie și frământați aluatul timp de 5-7 minute, până devine nelipicios.
- Acoperiți bolul cu un prosop umed și lăsați aluatul să crească într-un loc cald, ferit de curenți de aer, timp de aproximativ 1 oră sau până își dublează volumul.
- Întindeți aluatul într-o formă rotundă sau pătrată, pe o foaie de hârtie de copt.
- Ungeți aluatul cu sos de roșii, apoi adăugați mozzarella și legumele.
- Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 10-12 minute, sau până când crustă este aurie și brânza este topită.
Citește și: Rețetă tradițională de plăcintă cu dovleac: Gust autentic de toamnă
3. Pizza cu ton și măsline
Ingrediente:
- Aluat de pizza
- Sos de roșii
- Ton în ulei sau în suc propriu, scurs
- Măsline negre, feliate
- Ceapă roșie, tocată mărunt
- Mozzarella rasă.
Mod de preparare:
- Pregătește blatul de pizza ca la rețeta anterioară.
- Adaugă tonul mărunțit, măslinele și ceapa.
- Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 10-12 minute, sau până când crustă este aurie și brânza este topită.
Citește și: Consumul alimentelor expirate: Ce riscuri implică și cum să te protejezi
4. Pizza de casă cu piept de pui
Ingrediente:
- 300g făină
- 7g drojdie uscată
- 180ml apă călduță
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 piept de pui
- 1 ceapă roșie
- 1 ardei gras (culoarea preferată)
- 100g mozzarella
- Sos de roșii
- Oregano uscat
- Sare și piper după gust.
Mod de preparare
- Într-un bol, amestecați drojdia, zahărul și apa călduță. Lăsați timp de 10 minute până când se activează drojdia.
- Amestecați făina, sarea și uleiul de măsline. Adăugați amestecul de drojdie și frământați aluatul timp de 5-7 minute, până devine nelipicios.
- Acoperiți bolul cu un prosop umed și lăsați aluatul să crească într-un loc cald, ferit de curenți de aer, timp de aproximativ 1 oră sau până își dublează volumul.
- Într-o tigaie încinsă, gătiți pieptul de pui tăiat cubulețe până devine auriu și fraged. Condimentați cu sare și piper.
- Tăiați ceapa și ardeiul în cubulețe mici.
- Întindeți aluatul într-o formă rotundă, pe o tavă de copt unsă cu puțin ulei.
- Adăugați pieptul de pui, ceapa și ardeiul.
- Presărați mozzarella rasă și oregano uscat.
- Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 15 – 20 de minute, sau până când crustă este aurie și brânza este topită.