Tortul amandină este o prăjitură clasică, apreciată atât de adulți, cât și de copii. Gustul său intens de ciocolată și textura pufoasă îl fac o alegere excelentă pentru orice ocazie specială. Iată o rețetă de tort amandină pentru copii, mai puțin dulce și cu ingrediente sănătoase!
Rețetă de Tort amandină
Ingrediente pentru blat
- 6 ouă mari
- 180 g zahăr
- 180 g făină
- 50 g cacao pudră
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță esență de vanilie.
Ingrediente pentru cremă
- 250 g mascarpone
- 100 g ciocolată cu lapte
- 50 ml frișcă lichidă
- 2 linguri zahăr pudră.
Citește și: Cea mai gustoasă rețetă de dulceață de prune pentru copii: secrete din cămara mamei
Ingrediente pentru sirop
- 100 ml apă
- 50 g zahăr
- 1 linguriță esență de rom.
Mod de preparare
Pregătirea blatului
- Încălzește cuptorul la 180°C și unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă de tort.
- Separă albușurile de gălbenușuri.
- Bate albușurile spumă tare cu un praf de sare.
- Amestecarea gălbenușurilor cu zahăr: Bate gălbenușurile cu zahărul până obții o cremă pufoasă.
- Amestecă făina, cacao, praful de copt și sarea. Încorporează treptat aceste ingrediente în compoziția de gălbenușuri, cu mișcări de jos în sus.
- Adaugă treptat albușurile bătute în compoziția de gălbenușuri, cu mișcări delicate, pentru a nu le strica.
- Coacerea blatului: Toarnă compoziția în forma pregătită și coace timp de 25-30 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea. Lasă blatul să se răcească bine, înainte de a-l scoate din formă.
Citește și: Rețetă simplă de gogoși pentru copii: Vezi ingredientele de care ai nevoie
Prepararea siropului
Într-o cratiță, pune apa și zahărul la fiert până se dizolvă zahărul. Adaugă esența de rom și lasă să se răcească.
Prepararea cremei
Toacă ciocolata și topește-o la bain-marie sau în microunde, cu putere mică, amestecând la fiecare 30 de secunde.
Bate frișca lichidă până devine fermă.
Într-un bol, amestecă mascarpone cu zahărul pudră până obții o cremă fină. Adaugă ciocolata topită și frișca bătută, amestecând ușor cu o spatulă, până la omogenizare.
Citește și: Rețetă delicioasă de pancakes pentru copii. Mod de preparare pas cu pas
Asamblarea tortului amandină
- Taie blatul în două foi.
- Umezește prima foaie de blat cu sirop.
- Așază un strat generos de cremă peste prima foaie de blat.
- Așază a doua foaie de blat deasupra cremei și presează ușor.
- Acoperă întreg tortul cu restul de cremă. Poți decora cu ciocolată rasă, fructe proaspete sau confiate, fulgi de cocos sau de migdale etc.
- Pentru un gust mai intens de ciocolată, poți înlocui o parte din făină cu cacao.
- Dacă vrei un tort mai pufos, poți adăuga o linguriță de praf de tartru la albușuri înainte de a le bate.
- Pentru o variantă mai sănătoasă, poți folosi ciocolată neagră cu cel puțin 70% cacao și îndulcitori naturali.
- Lasă tortul să se răcească bine în frigider înainte de a-l servi.