West Side Hallo Fest a ajuns la cea de-a doua ediție. Află care sunt principalele atracții ale festivalului, dar și ce activități se vor organiza anul acesta pe Insula Lacul Morii.

West Side Hallo Fest 2024

Primăria sectorului 6 al Capitalei organizează cea de-a doua ediție West Side Hallo Fest, pe Insula Lacul Morii. Potrivit unui anunț oficial, festivalul se va întinde pe o suprafață de 32.000 de metri pătrați.

Pentru acest eveniment au fost necesare 45 de tone de dovleci, 1.000 de baloți de paie, dar și numeroase decoruri pentru Halloween.

West Side Hallo Fest 2024 va avea loc în perioada 25-27 octombrie. Vineri, bucureștenii și turiștii sunt așteptați în intervalul 12:00 – 23:00. Sâmbătă și duminică festivalul va fi deschis între 10:00 – 23:00.

Accesul la festival va fi gratuit vineri, precum și sâmbătă și duminică de la 10:00 la 14:00. După acest interval, intrarea se va face pe baza unei brățări care costă 20 de lei pe zi, sau 30 de lei pentru ambele zile.

O parte din banii strânși va fi folosită pentru amenajarea de noi căsuțe pentru pisicile comunitare, în Sectorul 6.

Citește și: Pe ce dată pică Halloween în 2024? Vezi ce semnificație are sărbătoarea

Festival de Halloween
Dovleac de Halloween pe malul lacului. Imagine generată de IA/DALL-E

Atracții West Side Hallo Fest 2024

Cei care doresc să participe la cea de-a doua ediție a festivalului vor fi întâmpinați cu o mulțime de surprize, pentru toate vârstele.

Un dovleac uriaș, cu diametrul de 2,5 metri, luminat la interior și construit din materiale naturale, poate fi considerat simbolul evenimentului.

Copiii vor avea parte gratuit de ateliere, concursuri, jocuri, muzică și dans, pictură pe față, animatori, magicieni, teatru de păpuși. Aproximativ 10.000 de dovleci vor fi folosiți în cadrul atelierelor, iar alți 5.000 pentru decor.

Printre atracții se numără și o vrăjitoare supradimensionată, de aproape trei metri înălțime și o casă a fantomelor. În plus, organizatorii au pregătit un oraș pustiu și bântuit, reprodus într-o zonă a insulei, ciori, flori, scheleți, păianjeni și multe altele.

Citește și: Activități de toamnă pentru copii cu vârste între 10 și 12 ani

Ce artiști vor concerta anul acesta la West Side Hallo Fest?

Vineri, 25 octombrie,  vor cânta pe scena festivalului Alexandra Crișan și Alexandra Căpitănescu. Sâmbătă, 26 octombrie, urcă pe scenă Smiley, Carla`s Dreams, iar duminică Vița de Vie, Robin & The Backstabbers, Bucovina și mulți alții.

Pe scenă va avea loc și o prezentare de modă, machiaj și coafură în tematică de Halloween, dar și o paradă a costumelor vizitatorilor.

În zona de food, zeci de comercianți vin cu mâncăruri și băuturi, special pentru vizitatori. În zona expozanților, se pot achiziționa diferite accesorii, bijuterii, decorațiuni și multe altele.