ParentED Fest

ParentED Fest, cel mai mare eveniment de parenting din România: Când are loc?

Cel mai mare eveniment de parenting din România, ParentED Fest, va avea loc pe 3 octombrie 2024, la București. Găzduit în Aula Magna a Universității Politehnica din București, evenimentul promite să aducă unii dintre cei mai renumiți speakeri internaționali în fața publicului român pentru a discuta subiecte esențiale despre creșterea și îngrijirea copiilor, wellbeing-ul familial și dezvoltarea personală.

Invitată de Onoare: Dr. Shefali Tsabary

Dr. Shefali Tsabary, psiholog clinician de renume mondial și autor de bestselleruri, va susține pentru prima dată în România o conferință despre arta și practica parenting-ului conștient.

“Paradigma tradițională de parenting are la bază ierarhia și presupune că părintele știe mai bine. Parenting-ul conștient detonează această paradigmă și aduce reciprocitatea în relație,” spune Dr. Shefali, cunoscută pentru abordările sale revoluționare care au schimbat viața a milioane de părinți din întreaga lume.

Citește și: Cele mai bune practici pentru a crește un copil fericit și sănătos

Presiunile sociale asupra părinților români

Potrivit The Parenting Index din 2021, 61% dintre părinții din România resimt o presiune intensă din partea societății cu privire la modul în care își cresc copiii, iar 46% consideră că rolul de părinte este mai dificil decât s-au așteptat. Aceste statistici subliniază importanța evenimentului ParentED Fest în oferirea de suport și resurse părinților pentru a naviga aceste provocări.

O comunitate de sprijin

„Într-o epocă în care parenting-ul se poate simți precum navigarea unui labirint de sfaturi în continuă schimbare, este esențial să ne unim pentru a împărtăși, învăța și crește ca o comunitate informată. Evenimentul nu este doar despre diseminarea informațiilor; este despre declanșarea conversațiilor, formarea de conexiuni și crearea unei rețele de sprijin care se extinde cu mult dincolo de aceste ziduri,” a declarat Diana Bălan, fondatorul ParentED Fest.

ParentED Fest
ParentED Fest

Citește și:  Activități și jocuri pentru dezvoltarea comportamentului social al copilului

Speakeri de renume internațional

Pe lângă Dr. Shefali Tsabary, ParentED Fest va aduce pe scena sa alți experți de renume mondial:

Dr. Deborah MacNamara, om de știință și consilier clinician cu peste 25 de ani de experiență, autoarea cărții “Rest, Play, Grow”.

„Copiii noștri nu sunt meniți să facă eforturi pentru dragostea noastră. Ei sunt meniți să se simtă confortabil în grija noastră pentru a se putea juca și dezvolta,” afirmă Dr. MacNamara.

Dr. Vanessa Lapointe, doctor în psihologie și autor, va oferi perspective valoroase despre cum să insuflăm reziliență copiilor fără a cauza traume.

„Principala lecție pe care o învață copiii de la disciplinarea clasică este că dragostea părinților este condiționată și în directă legătură cu un comportament de obediență,” spune Dr. Lapointe.

Dr. Greer Kirshenbaum, expert în neuroștiințe și somnologie infantilă, va discuta despre gestionarea stresului pentru a construi sănătatea mintală a bebelușilor și părinților.

„Sănătatea somnului se construiește, ajutându-ți copilul să adoarmă și să readoarmă, ținându-l în brațe și oferindu-i dragoste cât timp are nevoie de tine,” explică Dr. Kirshenbaum.