Verificare Note Evaluare Națională 2024

Note Evaluare Națională 2024: La ce oră se anunță rezultatele și când se depun contestațiile?

Vezi la ce oră se vor afișa notele la Evaluare Națională 2024. Elevii au susținut examenul în perioada 25 – 28 iunie și așteaptă emoționați, rezultatele.

Note Evaluare Națională 2024

După o sesiune de examene intensă, elevii de clasa a VIII-a din România așteaptă cu nerăbdare să se afișeze notele la Evaluarea Națională 2024. Emoțiile cresc, în timp ce elevii se pregătesc să descopere rezultatul muncii depuse pe parcursul anului școlar.

Primele note vor fi publicate pe 3 iulie, la ora 14:00, pe site-ul oficial al Evaluării Naționale (http://evaluare.edu.ro/) și la avizierele școlilor. Notele vor fi anonimizate, afișate sub codul unic primit de fiecare candidat.

Consultarea notelor se poate face online, pe baza codului unic, sau la sediul școlii. Elevii nemulțumiți de note pot depune contestații în intervalul 3-4 iulie, urmând ca soluționarea acestora și afișarea notelor finale să aibă loc până pe 9 iulie.

Rezultatele de la Evaluarea Națională sunt esențiale pentru admiterea la liceu. Media obținută la examene reprezintă pentru al doilea an consecutiv, criteriul principal de selecție. Media din clasele V-VIII va fi luată în considerare doar în caz de medii de admitere egale.

Citește și: Câte vacanțe au elevii în anul școlar 2024 – 2025. Vezi calendarul complet al cursurilor

Verificare Note Evaluare Națională 2024
Elev, verifică notele de la Evaluare Națională. Imagine generată de IA/DALE-E

Când se depun contestațiile

Contestațiile la Evaluarea Națională 2024 se pot depune în intervalul 3 – 4 iulie 2024, conform calendarului oficial:

 • 3 iulie: între orele 16:00 și 19:00
 • 4 iulie: între orele 08:00 și 12:00

Candidații au la dispoziție două modalități de depunere a contestațiilor:

 • Fizic: la centrul de examen unde a susținut elevul probele.
 • Online: la o adresă web care va fi comunicată ulterior de către Ministerul Educației.

Elevii care depun contestații completează și semnează o declarație prin care iau la cunoștință că nota obținută după soluționarea contestației poate fi modificată, crescând sau descrescând, în funcție de rezultatul reevaluării.

Soluționarea contestațiilor va avea loc în perioada 4 – 9 iulie 2024, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie 2024.

Citește și: Când se termină vacanța de vară din 2024? Vezi structura anului școlar 2024-2025

Calendarul Admiterii la liceu 2024-2025

Nota finală de la Evaluarea Națională reprezintă și anul acesta media de admitere la liceu. Iată când se fac înscrierile!

 • 11-12 și 15-19 iulie 2024 – Se introduc fișele de înscriere în baza de date computerizată. Elevii de final de an verifică împreună cu părinții, corectitudinea listei și corectează în caz de greșeală.
 • 22 iulie 2024 – Ultima zi în care se poate transmite baza de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată.

Citește și:  Cum să reducem stresul copiilor în perioada examenelor

 • 23 iulie 2024: Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată.
 • 24 iulie 2024: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.
 • 25 – 30 iulie 2024: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.
 • 30 iulie 2024: unitățile de învățământ liceal transmit situația locurilor rămase libere.
 • 31 iulie-2 august 2024: comisia de admitere județeană/ a municipiului București, va rezolva situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.