Află ce activități poți încerca în vacanța de vară, dacă plănuiești să mergi la mare. Vezi câteva idei de jocuri potrivite pentru plajă, atât pentru copii, cât și pentru părinți!

10 Jocuri și activități pe plajă

Iată 10 activități pe plajă, potrivite pentru întreaga familie! Fie că plănuiți să stați toată ziua la umbră sau să alergați pe nisipul fin, aceste idei vă vor ajuta să creați amintiri minunate, alături de copii.

1. Construcții din nisip

Lăsați-vă imaginația liberă și construiți castele, animale, personaje sau orice vă doriți. Puteți folosi lopeți, găleți, forme de nisip sau chiar mâinile goale. Copiii vor fi fascinați de această activitate și nu se vor plictisi.

2. Vânătoare de comori

Ascundeți prin nisip diverse obiecte mici (scoici, pietre colorate, jucării) și creați o hartă cu indicii pentru a le găsi. Puteți transforma jocul într-o aventură cu pirați sau o poveste cu personaje fantastice.

Citește și: TOP 10 Activități pentru vacanța de vară a copilului

Activități pentru plajă
Mamă și fiică, citesc pe plajă. Imagine generată de IA/DALE-E

3. Jocuri cu frisbee

Un joc energic și distractiv pentru toată familia. Puteți arunca frisbee-ul pur și simplu unul altuia, îl puteți folosi pentru a juca șotron pe nisip sau îl puteți transforma într-un disc de golf improvizat.

4. Volei sau fotbal pe plajă

O modalitate excelentă de a face mișcare și de a vă distra în același timp. Puteți juca în echipe de câte 2 sau chiar mai mulți, în funcție de spațiul disponibil.

5. Desene pe nisip

Folosiți un deget, un baston sau o scoică pentru a crea desene în nisip. Puteți desena animale, personaje preferate, scene din natură sau orice vă inspiră imaginația.

Citește și: Excursie în Delta Dunării cu copiii: Sfaturi utile pentru părinți

6. Adunați scoici și pietre

Plaja este un loc minunat pentru a găsi o varietate de scoici și pietre cu forme și culori deosebite. Le puteți colecționa ca suveniruri, le puteți folosi pentru a crea decorațiuni sau pentru a juca diverse jocuri.

7. Jocuri cu apa

Săriți prin valuri, stropiți-vă unii pe alții, construiți baraje de nisip sau jucați-vă cu o minge de plajă în apă. Nu uitați să luați cu voi prosoape și haine de schimb!

8. Relaxare și citit

Uneori, cel mai bine este pur și simplu să te relaxezi pe plajă, ascultând valurile și citind o carte bună. Alegeți un loc umbrit, luați o carte captivantă și bucurați-vă de liniștea mării.

Citește și: Excursii de o zi lângă București: Destinații interesante pentru copii

9. Picnic pe plajă

Pregătiți un coș cu gustări delicioase și băuturi răcoritoare și bucurați-vă de un picnic savuros pe malul mării. Puteți lua cu voi sandvișuri, fructe, legume, biscuiți sau orice vă plac gustările preferate.

10. Construiți un zmeu

O activitate distractivă și creativă care poate fi savurată de întreaga familie. Puteți cumpăra un zmeu gata făcut sau îl puteți construi singuri din materiale simple. Zburați cu zmeul pe cer și bucurați-vă de priveliștea superbă a mării.

Acestea sunt doar câteva idei pentru a vă distra pe plajă alături de copii. Cel mai important este să vă relaxați, să vă bucurați de soare, de mare și de timpul petrecut împreună. Nu uitați să luați cu voi crema de protecție solară, pălăriile și ochelarii de soare pentru a vă proteja de soare, și multă apă potabilă pentru a vă hidrata.