Iată unde poți merge în excursie cu copilul, atunci când aveți la dispoziție doar o zi liberă. Vezi câteva locuri în apropierea Bucureștiului, potrivite pentru cei mici.

Destinații pentru excursie de o zi

Excursiile de o zi în afara Capitalei sunt importante pentru copii. Bucureștiul este un oraș vibrant, plin de viață și cu o mulțime de atracții pentru adulți. Dar pentru cei cu copii, uneori e nevoie de o evadare din agitația urbană. Din fericire, în jurul capitalei se află o mulțime de destinații minunate, perfecte pentru o excursie de o zi cu cei mici.

1. Edenland Park

Situat la doar 20 de minute de București, Edenland Park este un adevărat paradis pentru copii. Aici pot descoperi o grădină zoologică cu o varietate de animale, pot călări pe cai, se pot juca în parcul de joacă, pot face tiroliană și multe altele. Există și baruri și restaurante pentru relaxarea părinților, precum și zone verzi pentru picnicuri.

Citește și: Strategii pentru a îmbunătăți comportamentul copilului la locul de joacă

2. Parcul de distracții Alex & Emma’s Land

Un alt parc de distracții popular în apropierea Bucureștiului este Alex & Emma’s Land. Aici, copiii se pot bucura de o varietate de carusele, roller coaster-uri, jocuri și spectacole. Există și o zonă specială pentru copiii mici, cu tobogane, leagăne și alte activități distractive.

3. Parcul La Țară

O opțiune excelentă pentru cei care doresc să petreacă o zi în natură este Parcul La Țară. Aici, copiii pot alerga prin câmpii, pot hrăni animalele din fermă, pot face drumeții prin pădure și pot participa la diverse ateliere. Există și un lac unde se pot plimba cu barca sau se pot bucura de un picnic.

4. Dinamic Parc Chiajna

Pentru copiii activi, Dinamic Parc Chiajna este locul perfect. Aici pot escalada pereți, pot sări pe trambuline, pot face tiroliană și multe altele. Există și o zonă de bowling și o sală de jocuri pentru cei care doresc să se relaxeze după o zi plină de aventuri.

Citește și: Activități și jocuri pentru dezvoltarea comportamentului social al copilului

Excursii de o zi pentru copii
Copil într-un parc de aventură. Imagine generată de IA/DALE-E

5. Extreme Park Cernica

Cei care caută o experiență extremă pot merge la Extreme Park Cernica. Aici pot face bungee jumping, alpinism, tiroliană și multe altele. Există și un parc de aventură pentru copiii mai mici.

6. La Catzarat

O altă opțiune pentru cei care doresc să se cațere este La Catzarat. Aici pot găsi trasee de alpinism de diferite dificultăți, pot face tiroliană și pot participa la cursuri de escaladă.

Citește și: 10 modalități eficiente de a învăța copilul să fie respectuos în public

7. Parcul Artha

Situat în Snagov, Parcul Artha este un spațiu verde relaxant, perfect pentru o zi în familie. Aici pot găsi lacuri, grădini, zone de joacă pentru copii și un muzeu în aer liber. Există și diverse evenimente organizate pe tot parcursul anului, cum ar fi concerte, spectacole de teatru și ateliere pentru copii.

8. Ferma Animalelor

O vizită la fermă este o experiență educațională și distractivă pentru copii. La Ferma Animalelor din Popești-Leordeni pot descoperi o varietate de animale, pot învăța cum se îngrijesc de ele și pot degusta produse lactate proaspete.

9. Ograda Bunicilor

O altă fermă populară în apropierea Bucureștiului este Ograda Bunicilor din Conțești. Aici, copiii pot hrăni animalele, pot face plimbări cu căruța cu cai, pot participa la ateliere de artizanat și pot degusta mâncăruri tradiționale românești.