Cum cureți mașina de spălat

Cum să curățați mașina de spălat ieftin și rapid

Curățarea mașinii de spălat este esențială, fiind unul dintre cele mai folosite electrocasnice. În timp, reziduurile de detergent, murdăria și mineralele din apă se acumulează în interiorul acesteia, ducând la mirosuri neplăcute și eficiență redusă. Pentru a menține performanța optimă și a prelungi durata de viață a mașinii de spălat, este esențial să o cureți regulat. Acest articol îți va oferi un ghid pas cu pas despre cum să o cureți eficient.

Cum să curățați mașina de spălat ieftin și rapid

Curățarea mașinii de spălat menține rufele impecabile și prelungește și durata de viață a aparatului. Din păcate, mulți dintre noi neglijăm curățarea periodică a mașinii de spălat, ceea ce poate duce la acumularea de murdărie, calcar și bacterii.

Vestea bună este că nu aveți nevoie de produse scumpe de curățenie pentru a vă menține mașina de spălat curată. De fapt, multe ingrediente simple din gospodărie pot fi la fel de eficiente, dacă nu chiar mai eficiente, decât produsele chimice din comerț.

Iată câteva sfaturi pentru a curăța mașina de spălat ieftin și rapid!

Citește și: Rutina de îngrijire și relaxare pentru mame ocupate: sfaturi și trucuri

Curățarea mașinii de spălat
O mamă curăță mașina de spălat. Imagine generată de IA/DALE-E

Curățarea mașinii de spălat cu oțet

Ingrediente: 2 căni de oțet alb

Mod de utilizare: Turnați oțetul în cuva mașinii de spălat goale. Setați un ciclu de spălare la cea mai înaltă temperatură fără detergent sau balsam de rufe. Lăsați mașina de spălat să finalizeze ciclul complet. Repetați dacă este necesar.

Curățarea mașinii de spălat cu bicarbonat de sodiu

Ingrediente: 2 linguri de bicarbonat de sodiu

Mod de utilizare: Puneți bicarbonatul de sodiu în sertarul pentru detergent. Setați un ciclu de spălare la temperatură medie fără detergent sau balsam de rufe. Lăsați mașina de spălat să finalizeze ciclul complet. Repetați dacă este necesar.

Citește și: Cum previi insolația la copii? Vezi care sunt principalele simptome ale afecțiunii

Curățarea cu acid citric

Ingrediente: 200 de grame de acid citric

Mod de utilizare: Dizolvați acidul citric în 1 litru de apă fierbinte. Turnați soluția în cuva mașinii de spălat goale. Setați un ciclu de spălare la temperatură medie fără detergent sau balsam de rufe. Lăsați mașina de spălat să finalizeze ciclul complet. Repetați dacă este necesar.

Curățarea filtrului mașinii de spălat

Localizați filtrul mașinii de spălat, de obicei în partea din față jos. Scoateți filtrul și clătiți-l bine sub jet de apă fierbinte pentru a îndepărta murdăria și resturile. Reintroduceți filtrul în mașina de spălat.

Curățarea sertarului pentru detergent

Scoateți sertarul pentru detergent din mașina de spălat. Spălați sertarul cu apă fierbinte și săpun. Curățați compartimentele sertarului cu o periuță de dinți veche pentru a îndepărta murdăria acumulată. Clătiți bine sertarul și reintroduceți-l în mașina de spălat.

Citește și: Cum protejăm copiii de țânțari: Mușcătura poate provoca reacții alergice severe

Sfaturi suplimentare pentru o mașină de spălat curată

  • Lăsați ușa mașinii de spălat deschisă după fiecare utilizare pentru a permite aerului să circule și a preveni formarea mucegaiului.
  • Ștergeți exteriorul mașinii de spălat cu o cârpă umedă pentru a îndepărta praful și murdăria.
  • Uscați garnitura de cauciuc din jurul ușii mașinii de spălat după fiecare utilizare pentru a preveni formarea mucegaiului.
  • Efectuați o curățare profundă a mașinii de spălat o dată la lună sau două.

Urmând aceste sfaturi simple, vă puteți menține mașina de spălat curată, eficientă și cu o durată de viață lungă, fără a cheltui o mulțime de bani pe produse de curățenie scumpe.