Evenimente Ziua Copilului 2024 București - 1 iunie 2024 - Imagine generată de IA/DALE-E

Ce poți face în București de 1 iunie 2024. Află ce evenimente sunt organizate de Ziua Copilului

Se apropie Ziua Internațională a Copilului, o zi specială dedicată celor mici, plină de bucurie și voie bună! Iată ce evenimente sunt programate pe 1 iunie, în Capitală!

Evenimente de Ziua Copilului 2024 în București – 1 iunie 2024

Bucureștiul se pregătește de sărbătoare, oferind o gamă variată de evenimente pentru a marca Ziua Copilului. Fie că preferați spectacole de teatru, concerte în aer liber, ateliere interactive sau petreceri distractive, veți găsi cu siguranță ceva pe placul copiilor, de 1 iunie.

Festivalul Opera Copiilor, 17 mai – 9 iunie

Festivalul Opera Copiilor se desfășoară anul acesta începând cu data de 17 mai, în fiecare vineri, în intervalul orar 16-21, respectiv sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10-21, până pe 9 iunie inclusiv.

Printre atracțiile nelipsite se numără Grădina cu Fluturi, Aventura Parc, Căsuța Păsărelelor, Ținta cu Baloane de Apă, Caruselul și Trenulețul, la care se vor adăuga multe altele, dezvăluite la deschiderea evenimentului.

De asemenea, și în acest an, copiii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani au un spațiu dedicat în exclusivitate lor – zona Bebe F.O.C., din care nu vor lipsi Orașul Bebelușilor și Căsuța Senzorială – precum și evenimente în aer liber, desfășurate la Căsuța din Copac, cum sunt mini-concertele cu personajele din spectacolele „Bubu”.

Programul Festivalului „Amintiri din copilărie” – 1 iunie

 1. Parcul Liniei: 13:15 – 14:00: Teatru „Albă ca zăpada și cei șapte pitici”
 2. Parcul Marin Preda: 12:00 – 12:45: Teatru de păpuși „Vulpea cea șireată”
 3. Parcul Crângași: 11:00 – 11:45: Teatru de păpuși „Vrăjitoarea și broscoiul cel îmbufnat”
 4. Parcul ANL: 13:15 – 14:00: Teatru de păpuși „Cei trei purceluși”
 5. Parcul Tudor Vladimirescu: 11:00 – 11:45: Teatru de păpuși „Capra cu trei iezi”

1 iunie în Ținutul Distracției: Teatrul Ion Creangă

Anul acesta, de Ziua Copilului, Teatrul Ion Creangă organizează programul „1 IUNIE în Ținutul Distracției”, compus atât din reprezentații teatrale, cât și din activități pentru cei mici. Programul se desfășoară sâmbătă, 1 iunie, între orele 10:00 și 19:00, la Sala Mare.

Piesa de teatru „Albă ca zăpada” (4+) deschide programul, de la ora 10:00, urmând ca, de la ora 18:00, să aibă loc spectacolul „Amintiri din copilărie” (6+).

De la 12:00 la 16:00, spațiul din exteriorul Sălii Mari și din interiorul ei se transformă într-un tărâm al explorării. Acolo se vor desfășura 6 tipuri de întâlniri interactive, coordonate de actori ai Teatrului Ion Creangă.

Ziua Copiilor la Militari Shopping

De Ziua Copilului, la Militari Shopping sunt organizate diferite activități pentru copiii de toate vârstele. Iată care este programul anunțat:

14:00 – 16:00 Face Painting
16:00 Film dublat pentru copii: „Big Hero 6”
16:00 – 18:00 Codițe împletite și baloane modelabile
18:00 – 19:30 SUPER SHOW cu ROBOȚII GIGANT
20:00 – Film pentru întreaga familie: „Bumblebee”.

Citește și: Jucării potrivite în funcție de vârstă

„Eu sunt Maya”, spectacol la Sala Palatului de 1 iunie

Anul acesta, de 1 iunie, copiii sunt așteptați în număr cât mai mare la Sala Palatului, pentru a se bucura de spectacolul „Eu sunt Maya”, pregătit de Mirela Retegan. Începând cu ora 11:00, personaje îndrăgite de cei mici vor urca pe scenă și vor aduce veselia și distracția în inimile copiilor.

Kids Fiesta 2024, Arena Națională

Anul acesta, în perioada 30 mai – 2 iunie, pe Arena Națională are loc Kids Fiesta, unul dintre cele mai așteptate festivaluri, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Accesul este permis începând cu ora 10:00.

Orașul cu Chef de joacă, Berăria H, 1 iunie

Anul acesta, de 1 iunie, copiii de toate vârstele sunt așteptați la Berăria H, pentru un eveniment dedicat aceste zile speciale. Organizatorii au pregătit foarte multe surprize pentru cei mici, printre care:

 • Animatori Cu Chef de Joacă,
 • Un urs de pluș Gigant și mascote pregătite pentru sesiuni foto distractive
 • Face painting și modelaj cu baloane
 • Spectacol de teatru interactiv „Dumbo cel isteț”
 • Ateliere desen.

Evenimentul se va desfășura în intervalul 10:00 – 13:00.

Parada micilor bicicliști

De Ziua Copilului, în București are loc Parada micilor bicicliști, un eveniment care promovează un stil de viață sănătos și protejarea mediului înconjurător. Anul acesta Parada Micilor Bicicliști ajunge în Cartierul de Vest!

La începutul zilei, copiii sunt invitați să parcurgă probele și jocurile pregătite special pentru ei pe Splaiul Independentei, în ordinea în care doresc, de câte ori doresc, fără a fi un concurs, ci doar o plimbare relaxată pe biciclete alături de prieteni bicicliști, părinți și supraveghetori.

De la 12:00 va începe competiția de ciclism dedicată tuturor copiilor, pe categorii de vârstă.

Evenimente Ziua Copilului 2024 București - 1 iunie 2024
Evenimente Ziua Copilului 2024 București – 1 iunie 2024 – Imagine generată de IA/DALE-E

Citește și: Cinci lucruri pe care trebuie să le faci pentru ca acomodarea la grădiniță sau creșă să fie mai ușoară

Târg picturi pe numere, Romexpo

În perioada 29 mai – 2 iunie, copiii sunt așteptați împreună cu părinții lor, la cel mai mare târg de carte din România, organizat la Romexpo.

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului, cei mici vor avea ocazia să deseneze și să picteze,într-un loc special amenajat, lângă scena Arca de la Romexpo.

„Vrăjitoarea Kera și cele 7 nestemate”, Palatul Național al copiilor, 1 iunie

Anul acesta, de Ziua Copilului, Teatrul Muzical Ambasadorii a pregătit o serie de surprize pentru cei mici. Iată programul spectacolelor pentru 1 iunie, care se vor susține la Palatul Național al Copiilor:

 • 11:00 Vrăjitoarea Kera și cele șapte nestemate
 • 14:00 Minunații

În timpul pauzelor din cadrul spectacolelor, dar și dintre aceste,a copiii se vor distra și vor putea face fotografii cu mascote întruchipând personaje cunoscute din cele mai îndrăgite basme și animații.