Afișarea subiectelor la matematică, bacalaureat 2024

BAC 2024: La ce oră se afișează subiectele și baremul la Matematică

Candidații de la Bacalaureat 2024 au revenit în sălile de examen, pentru a susține proba scrisă obligatorie a profilului. Iată când se afișează subiectele și baremul de corectare la matematică!

Subiecte și barem matematică 2024

Pe data de 1 iulie, elevii claselor a XII-a și a XIII-a, cei de la seral și frecvență redusă au susținut prima probă scrisă de la Bacalaureat 2024, la Limba și Literatura Română. Astăzi, aceștia au revenit în bănci, pentru proba obligatorie a profilului studiat, respectiv matematică sau istorie.

Fiecare examen începe la ora 9:00 și durează 180 de minute. Subiectele și baremul de corectare la matematică Bacalaureat 2024 se vor publica la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro.

Afișarea primelor rezultate va avea loc pe data de 8 iulie, până la ora 12:00, în centrele de examen și online. Elevii nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații în aceeași zi, în intervalul 12:00 – 18:00.

În cele din urmă, rezultatele finale se vor afișa pe 12 iulie. Și anul acesta, elevii au primit coduri unice, pentru anonimizarea numelui și prenumelui.

Citește și Calendar Bacalaureat 2024: Află când încep probele scrise

Afișarea subiectelor la matematică, bacalaureat 2024
Elevă, caută subiectele la matematică, de la Bacalaureat. Imagine generată de IA/DALE-E

Regulamentul examenului de Bacalaureat din 2024

Accesul în sălile de examen este permis între orele 7:30- 8:30, în fiecare zi de examen, cu condiția prezentării cărții de identitate.

Elevii nu au voie să intre în clasa destinată examenului cu telefoane mobile, culegeri, manuale, caiete, alte mijloace electronice de comunicare și de calcul, poșete, genți.

Potrivit regulamentului, candidații nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul.

Citește și: BAC 2024: La ce oră se publică subiecte și baremul la Română?

Este interzis să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, potrivit ordinului 5151/2021.

Dacă nu respectă regulamentul, elevii nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat, fără a se lua în calcul sesiunea specială.

Ultimii trei elevi trebuie să rămână în sala de examen până vor termina toți lucrările și apoi profesorii supraveghetori le vor scana.

Candidații nu au voie să părăsească Sala de examen cu broșurile ce conțin subiectele de la BAC.

Citește și: Cum să motivezi copilul să învețe pentru examenul de bacalaureat: Sfaturi utile pentru părinți

Condiții de promovare a examenului de Bacalaureat 2024

Pentru a promova examenul de bacalaureat 2024, elevii trebuie să-și echivaleze sau recunoască toate probele de evaluare a competențelor lingvistice şi digitale, să fie prezenți la toate probele scrise și să obțină minim 5 la fiecare.

În cazul în care au fost eliminați de la o probă, pentru copiat, nu mai pot participa la probele următoare. Vor fi eliminați examen, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Candidații trebuie să obțină media finală 6, pentru a fi declarați admiși. În caz contrar, aceștia vor mai avea o șansă în sesiunea de toamnă, la care se pot înscrie în intervalul 15 – 22 iulie 2024.

Sesiunea a doua de Bacalaureat 2024

15 – 22 iulie: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe,
8 – 9 august: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba romana, proba A,
9 august: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna, proba B,
12 august: Evaluarea competentelor digitale, proba D,
13 – 14 august: Evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulație internațională, proba C,
19 august: Limba și literatura romană, proba E.a), proba scrisă,
20 august: Proba obligatorie a profilului, proba E.c), proba scrisă,
21 august: Proba la alegere a profilului și specializării, proba E.d), proba scrisă,
22 august: Limba și literatura maternă, proba E.b), proba scrisă,
26 august: Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00 și depunerea contestațiilor, între orele 12:00-18:00,
27 – 29 august: Rezolvarea contestațiilor, pentru Bacalaureat,
30 august: Afișarea rezultatelor finale.