Bucureștiul se transformă într-un oraș al misterului și al distracției, cu evenimente de Halloween mult așteptate! Pentru a te ajuta să te orientezi, am pregătit o selecție a celor mai interesante activități organizate în capitală!

Evenimente de Halloween organizate în București

Ca în fiecare an, locuitorii Capitalei și turiștii sunt așteptați să petreacă zile de neuitat, cu ocazia sărbătorii de Halloween. De la petreceri tematice, parade de costume și spectacole de groază, până la ateliere creative pentru copii și tururi ghidate prin locuri „bântuite”, Bucureștiul se transformă într-un adevărat tărâm al fanteziei și al misterului în această perioadă.

Fie că ești în căutarea unui eveniment plin de adrenalină sau a unei activități mai relaxate pentru întreaga familie, Halloween-ul în București promite distracție și surprize la tot pasul. Iată ce evenimente sunt organizate anul acesta!

1. West Side Hallo Fest, Lacul Morii

Unul dintre cele mai așteptate evenimente de Halloween, organizate în București, își deschide porțile și anul aceast. West Side Hallo Fest, organizat pe Insula „Lacul Morii”, îți oferă o experiență de neuitat cu decoruri impresionante, concerte, spectacole și multe alte surprize. Pregătește-te pentru o atmosferă de poveste, cu dovleci uriași, fantome și creaturi fantastice!

Copiii vor avea parte gratuit de ateliere, concursuri, jocuri, muzică și dans, pictură pe față, animatori, magicieni, teatru de păpuși. Aproximativ 10.000 de dovleci vor fi folosiți în cadrul atelierelor, iar alți 5.000 pentru decor.

Printre atracții se numără și o vrăjitoare supradimensionată, de aproape trei metri înălțime și o casă a fantomelor. În plus, organizatorii au pregătit un oraș pustiu și bântuit, reprodus într-o zonă a insulei, ciori, flori, scheleți, păianjeni și multe altele.

Citește și: Program West Side Hallo Fest 2024: Află care sunt atracțiile festivalului

Activități de Halloween
Activități de Halloween pentru copii. Imagine generată de IA/DALL-E

2. Târgul Vrăjitoarelor, Opera comică pentru copii

Începând cu data de 18 octombrie și până pe 3 noiembrie, „Târgul Vrăjitoarelor” îi așteaptă pe cei mici și pe părinții lor cu activități inedite, spectacole captivante și experiențe memorabile, la Opera comică pentru copii.

Printre surprizele evenimentului se numără ateliere de pictură pe suporturi alternative, sculptură în dovleci și chiar crearea propriilor „unelte magice”. În plus, vizitatorii târgului se pot bucura de recitaluri susținute de muzicienii OCC și de aventuri palpitante în Parcul de Aventură.

Printre momentele evenimentului se numără spectacolele speciale „Noaptea Vrăjitoarelor” și „Noaptea Magiei”, programate în Sala Mare, respectiv în Salonul Mozart.

Târgul Vrăjitoarelor își deschide porțile vinerea, în intervalul 16:00-21:00, dar și sâmbăta și duminica, între 10:00-21:00.

Citește și: Pe ce dată pică Halloween în 2024? Vezi ce semnificație are sărbătoarea

3. Garden of lights, Grădina Botanică

Grădina luminilor a pregătit o nouă expoziție uluitoare! „Frumoasa și Bestia” ne așteaptă la Grădina Botanică din București, începând cu data de 25 octombrie.

Vizitatorii vor păși într-o lume desprinsă din basme, cu decoruri magice și vor trăi momente de neuitat alături de familie și prieteni.
Expoziția va fi deschisă între 25.10.2024 – 2.03.2025

Program de funcționare 25.10.2024 – 02.02.2025

  • LUNI-JOI: Grădină: 16:00-20:00, Casa de bilete: 15:45-19:30
  • VINERI-DUMINICĂ, SĂRBĂTORI: Grădină: 16:00-21:00, Casa de bilete: 15:45-19:30.

Citește și: Activități de toamnă pentru copii cu vârste între 10 și 12 ani

Alte activități organizate în București

  • Expoziție de mașini istorice: Admiră o colecție impresionantă de autovehicule vechi, într-o atmosferă retro.
  • Salonul Național de Fotografie „Fotogeografica 2024”: Descoperă lumea prin ochii fotografilor români, într-o expoziție care îți va încânta simțurile.
  • Haunted house: Dacă ești în căutarea unei experiențe cu adevărat înfricoșătoare, vizitează o casă bântuită și pregătește-te să te confrunți cu fricile tale.
  • Petreceri tematice: Multe cluburi și baruri organizează petreceri de Halloween cu muzică, dans și costume de epocă.

Sfaturi utile pentru părinți

  • Rezerva-ți din timp biletele: Pentru unele evenimente, biletele se epuizează rapid, așa că este recomandat să le rezervezi din timp.
  • Alege o costumație potrivită: Halloween-ul este o ocazie perfectă să-ți dai frâu liber imaginației și să te costumezi într-un personaj înfricoșător sau amuzant.
  • Profită de ocazie pentru a explora orașul: Multe dintre evenimente au loc în locuri interesante din București, așa că profită de ocazie pentru a descoperi noi zone ale orașului.