Află ce poți vizita vara aceasta în București, dacă te gândești să mergi la plimbare cu copilul. Fie că ai o listă cu muzee sau te gândești să admirați locuri noi, cu siguranță veți avea o mulțime de activități disponibile în Capitală.

10 locuri de vizitat în București cu copiii

Vara se apropie cu pași rapizi, aducând cu ea vremea perfectă pentru a vizita locuri din București în familie. Fie că sunteți în căutarea de aventură în aer liber, de descoperiri culturale sau de o zi relaxantă la piscină, Bucureștiul are câte ceva de oferit pentru toți copiii.

Iată 10 sugestii de locuri de vizitat în această vară!

1. Muzeul Antipa

Un muzeu fascinant de istorie naturală, cu o gamă largă de exponate interactive și dinozauri uriași, perfect pentru a stârni curiozitatea copiilor.

Muzeul organizează periodic ateliere și programe interactive pentru copii, oferind o modalitate distractivă de a învăța despre natură și știință. De asemenea, pune la dispoziție o bibliotecă bogată și un centru de documentare pentru cei pasionați de domeniul biologiei.

2. Grădina Zoologică Băneasa

Celebra Grădină Zoologică Băneasa adăpostește o varietate de animale din întreaga lume, de la lei și girafe la urși și reptile, oferind o experiență distractivă și educativă pentru întreaga familie.

Animalele se bucură de spații generoase și amenajate modern, care reproduc cât mai fidel habitatul natural. Grădina pune accent pe bunăstarea animalelor și pe educația vizitatorilor, oferind o experiență responsabilă și plăcută.

Citește și: Cum alegi ce sport să practice copilul tău

3. Parcul Herăstrău

Un parc vast și verde, perfect pentru plimbări relaxante, picnicuri, ciclism, sau pentru a te bucura de o plimbare cu barca pe lac. Există și un parc de distracții și un teatru de vară pentru cei mici.

Biletul pentru o plimbare pe lacul Herăstrău cu vaporașul costă 18 lei pentru adulți și 12 lei pentru pensionari și copii cu vârste între 7 și 14 ani. Plimbarea este gratuită pentru copiii care nu au împlinit 7 ani, precum și pentru persoanele cu dizabilități.

Plimbarea cu bărcuța cu rame, maximum 4 locuri sau cu hidrobicicleta de două persoane costă 12 lei pe oră.

Locuri de vizitat în București
Vizită Parcul Herăstrău, București. Imagine generată de IA/DALE-E

4. Muzeul Satului

Dacă plănuiți să vizitați Bucureștiul, puteți vizita Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”. Expoziția în aer liber cuprinde monumente şi artefacte din sec. al XVII-lea, până la începutul sec. XX, construcții reprezentative provenite din importante zone etnografie. Casele și anexele din expoziția în aer liber vor fi deschise între 9:00 – 19:00.

5. Parcul Drumul Taberei

Unul dintre locurile cele mai frumoase din Capitală este Parcul Drumul Taberei. Puteți vizita serele cu peste 4.000 de plante exotice din 300 de specii diferite. Intrarea este gratuită, însă este nevoie de o programare, pentru evitarea aglomerației. Iată care este programul de vizitare:

Miercuri: Între orele 10:00 – 19:00,
Joi: Între orele 10:00 – 19:00,
Vineri: Între orele 10:00 – 19:00,
Sâmbătă: Între orele 09:00 – 15:00,
Duminică: Între orele 09:00 – 15:00.

Citește și: Cum alegi activitatea extrașcolară potrivită pentru copilul tău?

6. Gradina Botanică

O oază de verdeață în mijlocul orașului, cu o varietate de plante și flori exotice, sere tropicale și un lac cu nuferi, ideal pentru o plimbare relaxantă și educativă.

Grădina găzduiește peste 10.000 de specii de plante din toată lumea, organizate în sectoare tematice: plante medicinale și aromatice, plante utile, plante rare, sere tropicale, rozar, grădina japoneză, și multe altele.

Vizitatorii pot admira diversitatea florei, pot participa la ateliere și expoziții sau se pot relaxa în spațiile verzi amenajate. Copiii se vor bucura de Grădina Bunicii, de un loc de joacă modern și de diverse programe educative.

7. Simfonia Apei, București

Începând cu data de 17 mai, spectacolul fântânilor din centrul Bucureștiului va fi reluat. „Simfonia Apei” este un eveniment bazat pe muzică și lumini, care oferă spectacole uluitoare, așa că dacă te gândești să îți petreci weekend-ul în București, nu trebuie să-l ratezi.

8. Străzi deschise 2024, Calea Victoriei

Programul „Străzi deschise” continuă și anul acesta în București. Calea Victoriei devine pietonală în fiecare weekend, între orele 10.00 și 22.00, pe segmentul de drum Piața Victoriei – intersecția cu str. Gheorghe Manu, respectiv segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, până pe data de 13 octombrie 2024.

Citește și: Trei muzee din București pe care le poți vizita cu copilul tău

9. Parcul Carol

Un parc spațios cu o mulțime de spațiu verde, un lac pitoresc unde se pot închiria bărci, și un planetariu care oferă spectacole de astronomie fascinante.

Parcul are o rețea extinsă de alei umbrite, perfecte pentru plimbări relaxante sau jogging energic. Se pot închiria biciclete din interiorul parcului pentru a explora toate colțurile verzi.

Există numeroase spații verzi amenajate cu mese și bănci, unde vă puteți bucura de un picnic relaxant cu familia sau prietenii. De asemenea, Parcul Carol are mai multe locuri de joacă pentru copii, cu tobogane, leagăne și balansoare.

10. Teatrul Ion Creangă

În această vară, Teatrul Ion Creangă este o locație de neratat în București, pentru copii. Dacă plănuiești o vizită a orașului, consultă programul pieselor de teatru și oferă-i celui mic o experiență de neuitat.

Teatrul pune accent pe crearea de spectacole interactive și educative, care stimulează imaginația copiilor, le cultivă creativitatea și le transmit valori importante. Repertoriul cuprinde o varietate de piese adaptate pentru diverse vârste, de la bebeluși la adolescenți.