Vezi care este baremul de corectare de la BAC 2024, pentru proba scrisă la Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, Psihologie și Sociologie.

UPDATE ora 15:00 – Subiectele și baremele de corectare pentru Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, Psihologie și Sociologie au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro/2024/bacalaureat/Subiecte_si_bareme

Barem BAC 2024 pentru proba la alegere

Elevii care au terminat clasele a XII-a și a XIII-a, cei de la seral și frecvență redusă susțin astăzi proba scrisă la alegere, a profilului și specializării de la BAC 2024.

Candidații au avut de ales dintre Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, Psihologie și Sociologie.

Examenul începe la ora 9:00, imediat după distribuirea subiectelor și se termină la ora 12:00. Subiectele și baremul de corectare pentru proba la alegere se vor publica la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro.

Mâine are loc ultima probă, cea de la Limba maternă.

Citește și: BAC 2024: La ce oră se publică subiecte și baremul la Română?

Când se depun contestațiile la BAC 2024

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, primele rezultate de la BAC 2024 se vor afișa pe data de 8 iulie, până în ora 12:00.

Elevii care nu vor fi mulțumiți de notele obținute pot depune contestații în aceeași zi, în intervalul orar 12:00-18:00.

În perioada 9 – 11 iulie 2024 va avea loc rezolvarea contestațiilor. Pe 12 iulie se afișează rezultatele finale, atât pe site-ul oficial al Ministerului Educației, cât și la unitățile de învățământ.

Citește și: Cum să motivezi copilul să învețe pentru examenul de bacalaureat: Sfaturi utile pentru părinți

Afișare barem de corectare, BAC 2024
Candidată BAC, verifică baremul de corectare de la examen. Imagine generată de IA/DALE-E

Regulament BAC 2024

În sălile de examen, accesul se face în baza prezentării cărții de identitate, numai între orele 7:30- 8:30.

Intrarea în clasă, cu telefoane mobile, culegeri, manuale, caiete, alte mijloace electronice de comunicare și de calcul, poșete, genți este absolut interzisă.

Candidații nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul.

Este interzis să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Elevii care nu respectă regulamentul nu vor mai participa la următoarele două sesiuni ale examenului, fără a se lua în calcul sesiunea specială.

Ultimii trei elevi trebuie să rămână în sala de examen până vor termina toți lucrările. Apoi, profesorii supraveghetori le vor scana.

În plus, candidații nu au voie să părăsească Sala de examen cu broșurile ce conțin subiectele de la BAC.

Citește și: Cum să îl înveți pe copil să își gestioneze timpul pentru examene

Promovarea examenului de BAC 2024

Candidații examenului de Bacalaureat vor fi declarați Admiși, doar dacă:

Au susţinut proba A01, respectiv A02 şi au obţinut cel puţin nota 5;
Au susţinut probele B şi C prevăzute la art. 99 alin. (4) şi au obţinut la proba B cel puţin echivalentul nivelului B1, respectiv
A2, în funcţie de tipul de probă susţinut, iar la proba C au obţinut cel puţin nivelul „mediu”;
La probele A1 şi A2 prevăzută la art. 99 alin. (4) au obţinut cel puţin nota 5;
Au susţinut, după caz, proba D prevăzută la art. 99 alin. (4) şi au obţinut cel puţin nota 5;
Au susţinut proba E, prevăzută la art. 99 alin. (4) şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre cele două discipline;
Dacă au susţinut proba F, prevăzută la art. 99 alin. (4) şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre cele două discipline;
Au obţinut media aritmetică, calculată cu două zecimale exacte, a notelor obţinute la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, şi la probele scrise, cel puţin egală cu 6.